Horoskop za danas

Vozac, inace Indijac, mi pre par nedelja sav srecan prica kako mu je zena zatrudnela (konacno). Oboje su oko 35-e i krajnje im je vreme. Jutros, na moje iznenadjenje, kaze kako razmislja da nagovori zenu da u slucaju i najmanjeg rizika - abortira. Dobro, mislim, mozda je malko starija pa je to razlog... E pa, nije. Njegov horoskop kaze da ce imati dve zene a velike su sanse da ce prva preminuti na porodjaju. Iz tog razloga, a i zato sto je mnogo voli, on je pre za abortus, nego da jednog dana mrzi dete...

Danasnje novine prenose vest o radniku koji je izvrsio samoubistvo. Zasto? Gledao je jednu od popularnih "TV Horoskop" emisija i nakon predvidjanja da bas nece poziveti jos dugo (imao je 31 godinu), pozvao je roditelje u Indiju i pitao zasto su tu cinjenicu (?) sakrili od njega. Odgovor je bio da nisu hteli da se uzbudjuje i opterecuje previse. On se ipak uzbudio i obesio.

Jednu stvar je neophodno znati, horoskop je u Indiji veoma vazna stvar i umonogome profilise zivot jedne osobe. Na primer, "vencanja nece biti" ako se horoskopi potencijalnih supruznika ne slazu. Daljih komentara zaista nemam.