Otkaz

E, dao sam otkaz danas. Onako, bas zvanicno. Napisao pismo, potpisao i prosledio ga manager-u. On zamolio kolegu da me zove (oni su u Bahrainu, btw.) i pita me "How serious you are?". Alo bre, ja ozbiljan covek, porodican, u zrelim godinama... a i dalje me dozivljavaju kao saljivdziju. Da li bi pomoglo da promenim nadimak u Deda Pera?

Mighty mouse

Sve je počelo otkrićem plastičnih čaša razbacanih po podu naše kancelarije... koja se zaključava na kraju radnog dana. Onda je Brian na svojoj fotelji zapazio par rupica kojih ranije tu nije bilo. Narednog dana smo pronašli nekoliko progrizenih papirnih čaša od kafe i praznu bočicu jogurta (exhibit A) iza UPS-a u server room-u. Dakle, zaključili smo, definitivno imamo noćnog posetioca... i setili se nedavno nestalih pakovanja žvaka, voćnih bombona, rupica na Brajanovoj kravati (koju čuva u kancelariji, za "ne daj bože").

Pozvali smo stručnjaka koji je (obratiti pažnju na exhibit B),
kao i skoro svi drugi Indijci rodom iz Kerale, Microsoft certified (ok, zloban sam, al' samo malo) a pride je još i "MEMBER". Čovek je stručno osmotrio nešto što bi trebalo da bude mišja kaka i zatim još stručnije konstatovao da je u pitanju jedan mali mišić (pleonazam, op.a.). Postavio je dve mišolovke i upozorio nas da pazimo gde stajemo - jer možemo da se povredimo(!). Jedva sat kasnije privukao nam je pažnju zvuk pomeranja metalnih vrata i stranica jednog od naših server rack-ova prislonjenih uza zid server room-a. Majku mu... jasno je da miš nije mali, a, po svemu sudeći, nije ni miš (toliko o stručnosti onih iz Kerale sa MS cetrifikatom).

Naše crne slutnje obistinile su se sutradan (jutros)
jer je monotono mumlanje servera prekinuto jednim glasnim KLIK! Pacov, od jedno 400 grama, je ležao pored mišolovke (pikantne detalje i fotografije namerno izostavljam; onim morbidnijim mogu iste poslati na mail). Elem, pozvali smo stručnjaka da izađe na teren i odstrani životinju na šta nam je uzvratio da je "od trenutka kada je ista uhvaćena u mišolovku, njegov je posao završen i da je moramo ukloniti sami". Toliko. Dok smo pronašli našeg office boy-a, pacov je uspeo da onim preostalim okom (uf, a lepo rekoh da necu o detaljima) osmotri situaciju i, iako obogaljen, izvuče se iz iste... I tako, Stručnjak je na naše insistiranje došao posle par dana, posejao još malo otrova po server room-u i rekao da ga zovemo kad zasmrdi... Šta drugo reći - Guardians of your Environment!

Figura (ne Veneris nego ona pesnička)

Evo me nazad; iz Beograda u Dubai.

Još jednom se potvrdilo da su stihovi "Sunce tuđeg neba neće vas grijat kô što ovo grije" i bukvalno tačni. Ovo ovde prži nemilosrdno.